Bústia Covid-19

dimarts, 14 de juny de 2016

Campanya de denúncia de temperatures il·legals a les aules

 
COMUNICAT DE PREMSA

Unió Obrera Balear, sectorial d'Ensenyament, ha iniciat una campanya per denunciar les temperatures excessives als centres educatius.

Segons el reial decret de seguretat i salut als llocs de treball, en els locals tancats “on es facin treballs sedentaris propis d’oficines o similars” la temperatura ha d’estar compresa entre 17 i 27 graus i la humitat relativa ha d’estar compresa entre el 30 i el 70%.

Durant els mesos de juny i setembre, emperò, sovint se superen de llarg aquests 27 graus a les aules, que no estan preparades per combatre la calor, i es fa impossible fer classe amb normalitat. El problema s'ha agreujat a principi de curs amb el progressiu avançament de les classes, i en el cas dels 93 barracons metàl·lics que hi ha a les Balears tot depèn que funcioni o no l'aire condicionat.

Des d'UOB es difondran models de denúncia per als docents, dirigits a la direcció del centre, a Inspecció de Treball i a la Direcció General de Treball i Salut Laboral. La campanya s'iniciarà aquest mes de juny i es reprendrà el setembre, amb l'objectiu que la Conselleria prengui mesures perquè es pugui fer classe respectant la legalitat i la salut de docents i alumnes.
Palma, 13 de juny de 2016