Bústia Covid-19

diumenge, 5 de juny de 2016

UOB dóna suport als docents de l'IES Santa Margalida i crida a seguir el seu exemple

IES Santa Maria. A les Balears hi ha 93 barracons.

COMUNICAT DE PREMSA

Des d'UOB Ensenyament donam suport a l'Assemblea de Docents de l'IES Santa Margalida en la seva reclamació d'unes ràtios més justes i feim una crida a la resta de centres educatius a seguir el seu exemple, informant l'opinió pública de la precarietat de mitjans amb què es veuen obligats a treballar, com ja ha fet també el CEIP Gabriel Comas i Ribas d'Esporles. Els convidam també que ens facin arribar les seves reivindicacions, que ens comprometem a defensar davant l'Administració.

El problema de l'IES Santa Margalida no és un cas aïllat, atès que la Conselleria preveu ràtios d'ESO superiors al màxim legal de 30 alumnes a diferents instituts amb l'argument que la xifra davallarà durant la matrícula, però no pren mesures per evitar aules sobresaturades ni diu què passarà si finalment es matriculen tots els preinscrits.

Aquestes xifres disparades contrasten amb l'obligació de constituir grups de 4t d'ESO orientats a la formació professional, encara que sigui amb molt pocs alumnes, a causa de la imposició de la LOMCE.

A Infantil i Primària la Conselleria consent grups amb més de 25 alumnes durant la matrícula ordinària de promoció interna, quan la llei estableix que aquest màxim només es pot ampliar un 10% per necessitats d'escolarització d'alumnes d'incorporació tardana.

Pel que fa a la promesa de limitar a 20 alumnes el 4t d'Infantil, com consta a l'Acord marc signat per STEI, CCOO i ANPE, que ja va ser rebutjat pels docents per paupèrrim i migrat, s'ha demostrat impossible de complir per manca d'aules, un factor que incomprensiblement la Conselleria no va tenir en compte a l'hora de redactar el document.

En els cas de la FP la Conselleria es nega a reduir ràtios en cas d'alumnes amb necessitats educatives especials, en contra del que estableix la normativa, i permet fins a 60 alumnes a les pràctiques presencials de la FP a distància, que desborden la capacitat de les aules taller.

Davant aquesta prolongació de les retallades per la via dels fets, des d'UOB reclamam la inversió immediata en Educació del 30% de l'increment pressupostari resultant de l'increment del dèficit permès, tal com es va comprometre el conseller Martí March, i que la Conselleria publiqui el futur mapa d'infraestructures escolars, que ja està elaborat segons va afirmar el director general de Planificació.

Palma, a 5 de juny de 2016