Retem comptes

Cerca en aquest blog

dijous, 6 d’octubre de 2016

Declarat desert el concurs de la nova seu de la Conselleria d'Educació, que ara es pot adjudicar de forma directa


El BOIB publica avui la resolució d'Hisenda que declara desert el concurs del lloguer d'un immoble destinat a seu de la Conselleria d'Educació, al qual havia participat en solitari BMN Sa Nostra oferint l'edifici de Son Fuster.

Com explicava ahir Diario de Mallorca, el concurs s'ha declarat desert perquè la titularitat de l'escriptura anava a nom de Sa Nostra quan l'entitat que es presentà al concurs és BMN, errada que l'entitat no va rectificar dins el termini que tenien per fer-ho.

Ara el Govern pot negociar i adjudicar de forma directa el contracte de lloguer si es presenta una proposta que compleixi els requisits: una superfície mínima de 6.675 metros quadrats i un aparcament d'almanco 30 places. El preu base de licitació del concurs era de 12 milions d'euros durant 20 anys (600.000 euros anuals). No s'ha arribat a saber la proposta econòmica de BMN perquè el concurs no ha passat de la primera fase. El lloguer de la seu d'Alfons el Magnànim puja a uns 900.000 euros anuals.

El passat 16 de setembre la sectorial d'Estalvi d'UOB explicava en una circular que el Director General d’Hisenda, José Luis Gil, que signa  l'anunci de licitació del contracte d’arrendament i presideix la Mesa de Contractació, va ser cap de llista d'UGT a les eleccions sindicals de 2014 a BMN (a les quals UOB va renovar la majoria absoluta).

Durant el govern del PP de 1995 a 1999 Gil treballava a com director financer a Rey Sol, S.A. ("El Mundo-El día de Baleares"). Quan va arribar el 1r Pacte de Progrés va ser Director General amb el conseller Mesquida (1999-2003), i pels voltants de 2003-2004 entrà a l'empresa participada Sa Nostra d'Inversions. El 2006 entrà a Sa Nostra pròpiament dit i amb el 2n Pacte de Progrés va tornar al Govern com a Director General del conseller Manera (2007-2011). El 2011 retornà, aquesta vegada essent ja BMN.

Ara queda per veure si l'errada no corregida de BMN és una badada de dimensions colossals o si darrere hi ha qualque cosa més.