Bústia Covid-19

Cerca en aquest blog

dijous, 21 de juny de 2018

Educació i alguns sindicats empren el nombre d'alliberats com a moneda de canvi

 
COMUNICAT DE PREMSA

Unió Obrera Balear, sectorial d'Ensenyament, acusa la Conselleria d'Educació d'ocultar el nombre d'alliberats que ha concedit a cada sindicat, fet del qual es dedueix un tracte de favor i explica la docilitat de determinades forces sindicals, per exemple, a l'hora de signar un acord marc rebutjat pels docents en referèndum o negar l'existència de ràtios il·legals.

A UOB sabem des de març de 2015 que ens corresponen exactament 3,21 alliberats, arran de les eleccions sindicals de desembre de 2014 i en aplicació de la legislació vigent, perquè ho demanàrem a l'anterior Administració educativa. En canvi encara esperam que la Conselleria ens digui quants alliberats ha concedit als sindicats STEI, ANPE, CCOO i UGT, pregunta que vam fer per primera vegada l'octubre de 2015.

Davant el silenci de la Conselleria ens vam adreçar a Funció Pública, que l'abril de 2016 ens va contestar que és Educació qui disposa de la informació. També es va formular la pregunta al Parlament el desembre de 2016 gràcies al grup parlamentari del Pi, que va originar una resposta contradictòria del conseller d'Educació. Martí March va afirmar en escrit oficial que el nombre d'alliberats equival al nombre de representants a la junta de personal, cosa que és falsa segons la legislació, i només va citar els alliberats demanats per UOB i Alternativa. El Pi va demanar que s'ampliàs aquesta informació a la resta de sindicats i el conseller encara no ha contestat.

El maig de 2017, en canvi, el conseller March es va desdir de la resposta parlamentària amb una resolució on afirmava que els alliberats depenen dels crèdits horaris obtinguts a les eleccions sindicals i hi va afegir altres factors, com el pes estatal i la representació a altres sectors, però sense concretar, una vegada més, quants alliberats ha concedit a STEI, ANPE, CCOO i UGT.

Davant la manca de fonament legal d'aquesta darrera resposta hem hagut de recórrer a la Direcció General de Transparència i fins i tot, davant la persistència en l'ocultació de dades, a la Comissió per a la resolució de reclamacions de la Conselleria de Presidència, la darrera vegada el passat mes de març.

Després d'una opacitat reiterada que ja dura gairebé tres anys, continuam exigint que se'ns contesti la darrera reclamació presentada respecte als alliberats concedits actualment de forma efectiva. Mentre no arribi la resposta i no es demostri el contrari, consideram que les sospites de favoritisme, prevaricació i malversació continuaran plenament fonamentades. Pel que fa a UOB, no volem cap favor de l'Administració perquè qui cerca o admet favors perd la independència.

Palma, 21 de juny de 2016