Bústia Covid-19

Cerca en aquest blog

divendres, 2 de novembre de 2018

UOB acusa el PSOE de mentir amb la promesa electoral del pressupost educatiuFont: Pressuposts Generals CAIB

Circular 215/2018

COMUNICAT DE PREMSA

Unió Obrera Balear, Sectorial d'Ensenyament, acusa el Govern balear i la Conselleria d'Educació, en mans del PSOE, de mentir amb la promesa electoral d'arribar a una inversió educativa del 5% del PIB al final de la legislatura.

Segons el projecte de Pressuposts generals per a 2019 la partida per a Educació seria de 1.000,11 milions d'euros, que suposen només un 3,1% del PIB, un percentatge semblant al d'enguany, mentre que el 5% promès pel PSOE hauria superat els 1.600 milions.

La confirmació que el PSOE no aposta per invertir seriosament en Educació es demostra amb el fet que el pressupost autonòmic pujarà un 8,96% i el d'Educació només el 6,91%, mentre que el de Salut ho fa amb un 9,21%. L'anterior Pacte de progrés va acabar invertint en Educació el 22,42% del total i el Govern actual només arribaria l'any que ve al 18,32%.

Amb aquestes xifres, i tenint en compte que aquest curs ha començat amb 2.444 alumnes més que el curs passat, serà impossible llevar els barracons, construir els quinze centres educatius que manquen segons el Conseller Martí March, davallar ràtios, tornar a les 18 hores a secundària, augmentar els desdoblaments o fer un acolliment lingüístic en condicions a l'alumnat nouvingut, entre moltes altres mancances que perjudiquen els drets laborals dels docents i la qualitat educativa, i que arrossegam arran de la gestió dels governs del PP i el PSOE.

Des d'UOB instam el govern a rectificar perquè en cas de decebre la comunitat educativa es poden trobar amb un vot de càstig a les urnes, tant per part dels docents com de les famílies.