Retem comptes

Cerca en aquest blog

dimarts, 29 de setembre de 2020

UOB dóna les gràcies als docents que avui fan vaga en protesta per la manca de recursos

COMUNICAT DE PREMSA

1) Unió Obrera Balear agraeix a tots els docents que avui fan vaga i sacrifiquen un dia de sou per fer arribar una veu de protesta a la Conselleria d'Educació, davant la gestió nefasta de la pandèmia.

2) El seguiment de la vaga, segons les nostres dades entre el 5 i el 10%, a l'espera de les xifres definitives després de la jornada d'horabaixa, no és el que volíem, si bé érem conscients que les possibilitats d'èxit no eren les ideals, des del moment que la resta de sindicats no se sumaven a la convocatòria.

3) Volem recordar que al País Basc, on s'inverteix un 50% més en educació per alumne, la participació a la vaga unitària va ser entre un 65% i un 70% segons els sindicats, i un 41% segons el govern basc.

4) El conseller d'Educació, Martí March, s'equivocarà si interpreta les xifres d'aquesta vaga com a una aprovació de la seva gestió, perquè la preocupació i la indignació dels docents i de tota la comunitat educativa són unànimes, com s'ha posat prou de manifest.

5) El curs no ha fet més que començar i UOB continua amb la mà estesa a la resta de forces sindicals a l'hora de convocar noves mobilitzacions en defensa del dret a la salut de docents i alumnes, i en protesta per les condicions laborals abusives a que ens han abocat. Recordam que les Juntes de Personal Docent van acordar per unanimitat fer mobilitzacions i encara estam esperant que es duguin a terme.

Palma, 29 de setembre de 2020