Bústia Covid-19

dilluns, 9 de febrer de 2015

16 mesos després, la Conselleria tornarà a convocar els comitès de vaga


Les darreres reunions entre l'administració del PP i els comitès de vaga de la vaga indefinida foren la primera setmana d'octubre de 2013. De llavors ençà ha plogut molt i la ex consellera Juana M. Camps o els ex directors generals com Estarellas i Deyá ja són història. Avui, uns setze mesos després, el director general, Antoni, Vera, s'ha compromès a tornar a convocar els comitès de vaga i a lliurar-los els esborranys de les actes que es feren durant les negociacions que van acabar en un desencontre total. La perseverança dels docents durant tots aquests mesos s'ha mantingut ferma i inalterable.

El compromís de Vera a convocar els comitès de vaga, tant el de l'Assemblea de Docents com el dels sindicats STEI-i i CCOO, s'ha produït avui durant la reunió de la Mesa Sectorial d'Educació que ha començat amb unes paraules prèvies d'un dels representats d'UOB Ensenyament que avui, juntament amb els d'Alternativa, s'estrenaven en les meses de negoaciació després de les eleccions de dia 4 de desembre de 2014.

Heus ací, les paraules prèvies que ha llegit el nostre representant:

"PRÈVIES

Sr. President de la Mesa Sectorial d'Educació,

tenint en compte que en aquests moments hi ha vigent una vaga indefinida convocada el mes de setembre de 2013 per part de l'Assemblea de Docents i per part dels sindicats STEI i CCOO i tenint en compte que aquesta vaga és legal, abans de començar aquesta Mesa volem dir el següent:

Els punts núm. 4 i 5 de l'Ordre del Dia, segons la nostra opinió, no es poden tractar si prèviament no s'han convocat els Comitès de Vaga ja que afecten de ple el punt 5 de la Taula reivindicativa de la VAGA (Recuperació de les plantilles, del professorat d'Atenció a la Diversitat i de les ràtios anteriors a les retallades), el punt 8 (Contractació dels interins durant els mesos de juliol i d'agost) i el punt 9 (Recuperació dels complements perduts i reconeixement de nous sexennis des de l'1 de juny de 2012).

Pel que fa al punt 3 de l'Ordre del Dia, consideram que la part que afecta el procediment telemàtic no afecta la Taula reivindicativa de la Vaga vigent però, en canvi, la part on es parla dels terminis per fer les substitucions de les baixes mèdiques (a partir dels 10 dies laborals) sí que afecta el punt núm. 6 de les reivindicacions en el qual es demanen “Substitucions immediates de les baixes”.

Abans de començar aquesta Mesa, volem avançar que si aquests punts es tracten, els membres d'UOB ens aixecarem i partirem perquè segons la nostra opinió s'estarà produint una infracció legal i ens veurem obligats a denunciar allà on faci falta aquest acció i els actors que hi participin.

Segons la nostra opinió, els punts 4 i 5 i part del 3 s'han de tractar prèviament en primera instància en una taula de negociació amb els comitès de vaga i només es podrien abordar en una MSE, en el cas que les dues parts (administració i comitès de vaga) així ho acordassin."