Bústia Covid-19

dimarts, 31 de març de 2015

El director general d'Educació, Antoni Vera, torna a marginar l'Assemblea de Docents a les negociacions


COMUNICAT DE PREMSA

Avui dematí, els representants d'UOB Ensenyament han abandonat la Mesa Sectorial d'Educació just acabada de començar i després de llegir una Prèvia, que adjuntam i tot seguit resumim.

El director general d'Educació, Antoni Vera, es comprometé a la Mesa Sectorial del passat 2 de març a convocar "una negociació global de tots els punts de la plataforma reivindicativa", en una "propera convocatòria dels comitès de vaga", tal com consta a l'acta que s'ha aprovat a la Mesa Sectorial d'avui dematí.

Passats 29 dies d'aquelles afirmacions, els comitès de vaga encara no han estat convocats, i en canvi s'ha convocat una Mesa Tècnica el passat 26 de març i la Mesa Sectorial d'avui.

Com ja va passar a la Mesa Sectorial de 2 de març, l'ordre del dia d'avui tornava a tenir punts que s'han de negociar prèviament amb els comitès de vaga de l'Assemblea de Docents i dels sindicats STEI i CCOO, atès que la vaga indefinida convocada el mes de setembre de 2013 continua vigent. Concretament, el punt 2a de l'ordre del dia d'avui, relatiu a la suspensió de nou personal interí, afecta al punt 6 de la taula reivindicativa, “Substitucions immediates de les baixes”, que no ha estat tractat amb el comitè de vaga de l'Assemblea de Docents, i el punt 2c, Relació de Llocs de Treball afecta al punt 5 de la taula reivindicativa, “Recuperació de les plantilles, del professorat d'Atenció a la Diversitat i de les ràtios anteriors a les retallades”.

Un cop més, per tant, el sr. Antoni Vera margina l'Assemblea de Docents i pretén tancar acords amb els sindicats a esquena seva. El 2 de març convocà unilateralment els comitès de vaga, amb tres dies no laborables entremig, i no contestà la petició de l'Assemblea de Docents de consensuar la data. Avui, s'ha negat a ajornar els dos punts esmentats davant la petició d'UOB Ensenyament.


Recordam un cop més que mentre hi ha convocada una vaga legal, no es poden tractar els punts de la Taula reivindicativa en una Mesa sectorial si prèviament no s'han tractat amb els comitès de vaga. Només es poden abordar en una MSE, en el cas que les dues parts (administració i comitès de vaga) així ho acordassin.

UOB es reserva el dret a denunciar on pertoqui aquesta acció i els actors que hi han participat.

Atentament,

Palma, 31 de març de 2015

PRÈVIES adjuntades a l'acta d'avui