Bústia Covid-19

dijous, 21 de maig de 2015

El responsable de les proves LOMCE de 3r de Primària, Rubén Quesada, un íntim de Bauzá

Quesada devora Riera i Cerdà el dia de la presentació de les proves de 3r de Primària. FOTO arabalears.cat


El director actual del IAQSE, Rubén Quesada García, responsable de la barbaritat de les proves LOMCE de 3r de Primària, és ben conegut a un CEIP del Pla de Mallorca. Els seus ex-companys el recorden per com bravejava d'ésser amic íntim d'en Bauzá i de les ganes que tenia de deixar de fer classes per aconseguir un lloc de feina tranquil en un despatx de la Conselleria. Quesada, que és mestre d'anglès, en va fer una de molt grossa just arribar al centre: va posar una prova d'anglès als alumnes de 1r de Primària que no haurien aprovat els ni alumnes de 4t. Amb aquestes antecedents i aquest currículum no és estrany que hagi fet una "carrera" fulgurant dins la Conselleria de la mà d'en Koserra.


Quesada ja va ser a l'ull de l'huracà el novembre de 2013, arran de les proves de competències lingüístiques de 1r, 3r i 5è de Primària. Aleshores la Conselleria envià examinadors externs amb ordres de no deixar veure les preguntes als mestres dels CEIPs, cosa que permetia al PP manipular les proves per tal que presentassin un baix nivell d'espanyol i d'anglès i justificar així la imposició del TIL i la marginació del català. Tot plegat ocasionà una primera rebel·lió dels pares, precedent de la que té lloc aquests dies.

Els resultats de les proves de 4t de Primària del curs 2012-2013, cuinats per Quesada i publicats el desembre de 2013, serviren perquè el diari ultraespanyolista "El Mundo" afirmàs que "Casi la mitad de los estudiantes de 4º de Primaria tiene un nivel insuficiente de español" i que "Empeoran también, aunque menos, en catalán y sólo el 49,9% aprueba en inglés". Com es veu, tot també per justificar el TIL.

Notícia a "El Mundo":
http://www.elmundo.es/baleares/2013/12/08/52a4430663fd3dd64a8b4574.html

Declaracions Ruben Quesada sobre les proves de diagnòstic de novembre de 2013:
https://www.youtube.com/watch?v=G1HKqhh1lY8