Bústia Covid-19

dimarts, 5 d’abril de 2016

Continua l'opacitat amb l'amiant


La Conselleria ha anunciat la retirada d'amiant a tres centres de Menorca, però encara no sabem què se n'ha fet de l'informe de l'Ajuntament de Palma, lliurat a la Conselleria per la FAPA el juliol de 2014, segons el qual hi ha més de trenta CEIP amb amiant.

Continuam, per tant, sense resposta a les preguntes que tenim formulades des de l'any passat:
  1. El llistat actualitzat de centres on s'ha iniciat o completat la retirada d'amiant des del 9 de juliol de 2015.
  2. La resposta a l'informe de l'Ajuntament de Palma segons el qual hi ha trenta-sis CEIPs afectats per l'amiant.
  3. El resultat de la inspecció de l'IBISEC al CEPA Son Canals. 

Insistim en reclamar que l'IBISEC informi clarament dels riscos que comporta la presència d'amiant als centres educatius, en compliment de l'article 18.1 la Llei 31/1995 de prevenció de Riscos laborals, sobre informació als treballadors, i exigim saber amb quins criteris l'IBISEC decideix actuar o no en cas de presència d'elements amb fibrocement.

Nota de premsa de la Conselleria:

La Conselleria d'Educació i Universitat treu a licitació obres per retirar l'amiant a tres centres de Menorca

Darrera actualització: 01/04/2016

La Conselleria d’Educació i Universitat continua amb el procés de retirada de l’amiant dels centres educatius de les Illes Balears. Avui surt publicat al BOIB la licitació d’obres de reforma per més de 158.000 euros per la retirada definitiva d’aquest material dels centres IES Josep Mª Quadrado, IES Mª Àngels Cardona i CEIP Mare de Déu del Toro, de Ciutadella a Menorca.  

El compromís adoptat per la Conselleria a l’inici d’aquesta legislatura contempla la retirada de tots els elements de construcció que continguin aquest material dels centres de totes les illes abans de que acabi la legislatura.  El pressupost per dur a terme aquestes obres és de més d’1,2 milions d’euros.
La licitació publicada avui al BOIB de la comunitat és per tres centres de Menorca - l’IES Josep Mª Quadrado, IES Mª Àngels Cardona i el CEIP Mare de Deu del Toro -  i consisteix en la substitució d’elements de cobertes de fibrociment amb amiant. Les obres tenen un termini d’execució de 10 mesos i la inversió prevista és de 158.084 euros.
Una vegada publicat al BOIB totes les empreses interessades poden presentar-se al procés de licitació.