Retem comptes

Cerca en aquest blog

divendres, 5 de maig de 2017

L'esborrany d'ordre sobre l'ensenyament de i en català passa pel CEIB

La Comissió Específica d'Ordenació i Innovació del CEIB es reuní ahir horabaixa per treballar en l'esborrany de l'ordre que regularà:
  • Els requisits de titulacions del professorat per a l'ensenyament de i en català
  • La formació del professorat per a obtenir les capacitacions per a l'ensenyament en català.
  • L'exempció de l'avaluació de la llengua catalana.
  • Les funcions i la composició de la Comissió Tècnica d'Assessorament per a l'Ensenyament de i en Llengua Catalana.
  Aquest esborrany ja passà per la Mesa Sectorial del 27/3/17, sobre la qual ja us informàrem al nostre blog; vegeu-ne el resum clicant AQUÍ.

Tal com férem a la Mesa, ahir tornàrem a demanar l'eliminació de tot el Capítol III de l'esborrany d'ordre dedicat a l'exempció de l'avaluació de la llengua i literatura catalanes, mesura que atempta contra la dignitat de la nostra llengua. Aquesta esmena però no fou acceptada al·legant l'obligatorietat de poder optar a l'exempció que estableix la normativa de rang superior. Així doncs, i tal com dèiem fa poc més d'un mes, continua la ignomínia de les exempcions de català.

Demanàrem també que, a més de la formació per a aconseguir la capacitació per a impartir classes en català, la Conselleria estableixi també, conjuntament amb la UIB, activitats formatives periòdiques d'actualització destinades a aquells docents que ja disposen del certificat de capacitació. Aquesta aportació no fou acceptada a la mesa però sí al CEIB de manera que ara s'inclourà en l'informe que el Consell Escolar elabori sobre aquest esborrany.

S'acceptà també la nostra demanda que en cas de repetir un curs pel qual anteriorment s'havia estat exempt de català, l'exempció no es pugui tornà a demanar si han transcorregut els tres anys de residència temporal que estableix la Llei de Normalització Lingüística.

 La comissió del CEIB acordà, a més, sol·licitar a la conselleria la revisió de la futura resolució que, un cop publicada aquesta nova ordre, establirà els plans d'estudis per a obtenir els certificats de capacitació per a impartir classes en català. De moment, el que apareix a l'esborrany mostra la mateixa estructura que ara segueix el FOLC.

Continuarem informant.