Retem comptes

Cerca en aquest blog

dijous, 18 de maig de 2017

STEI i CCOO diuen que "no tenen constància" de ràtios il·legalsDavant la notícia publicada avui al diari Última Hora, segons la qual STEI i CCOO "no tenen constància d'aules amb excés d'alumnes", i on els seus representants afirmen que:

"no tenemos constancia de ninguna ràtio ilegal, excepto algún caso ante el que se habrían tomado medidas. Hay que recordar que, en Infantil, la LOMCE establece la ratio en 25 alumnos más un 10% de margen. En Baleares hay un acuerdo por el que las clases de Infantil deben ser de 20 alumnos y si llegan a 25, hay que poner otro maestro, todo muy por debajo de lo que establece la LOMCE" (CCOO),

i que:

"no tenemos constancia de ninguna ratio ilegal, pero respetamos totalmente la iniciativa de la Assemblea de Docents. Nos gustaria que la situación fuese mejor, pero, de momento, nuestra información apunta a que se toman medidas si se da una superación de la ratio en un grupo determinado" (STEI),

informam la comunitat educativa del següent:

1. Segons l'apartat 66 de LOMCE, les ràtios es poden incrementar en un 10% només per necessitats immediates d'escolarització en període de matrícula extraordinària. No existeix un "10% de marge" en general.

2. A les dades de matrícula de Conselleria del mes d'octubre, és a dir dies després d'haver començat el curs, ja hi ha molts grups que superen els 25 alumnes. Aquestes ràtios són il·legals si són de matrícula interna en període ordinari.

3. A les mateixes dades hi ha grups que fins i tot superen aquest 10% i per tant són il·legals. La denúncia que hem presentat a Inspecció de Treball a instàncies de l'Assemblea de Docents correspon a 13 CEIP on hi ha grups amb aquestes xifres, encara que hi ha molts més centres afectats com ja hem informat amb anterioritat.

4. Els criteris de quota, aprovats en mesa amb l'oposició d'UOB, permeten grups a la matrícula ordinària de 27 alumnes a 6è d'infantil a 1r de primaria, i de 28 alumnes als cursos de 2n, 3r, 4t i 5è de primària, cosa que torna a incomplir la llei.

5. Posar "un altre mestre" als grups saturats no és un desdoblament, sinó una mesura de suport que no cobreix tot l'horari del grup ni arriba a tots els grups afectats.

6. Posam a disposició de la comunitat educativa (Apimas, sindicats STEI i CCOO, etc) les dades oficials de matrícula i de la denúncia interposada a Inspecció de Treball.

Dit això, ens veim obligats a demanar-nos si la "ignorància" de la normativa i les dades oficials de matrícula que exhibeixen STEI i CCOO, que tant afavoreix la postura de l'Administració, té res a veure amb l'obscurantisme que impera sobre la quantitat d'alliberats que se'ls ha atorgat. Vam sol·licitar aquesta informació l'octubre de 2015 i encara esperam resposta, tot i haver insistit reiteradament.