Bústia Covid-19

Cerca en aquest blog

divendres, 12 de maig de 2017

UOB reclama que el servei militar compti per a la jubilació

COMUNICAT DE PREMSA

El sindicat Unió Obrera Balear reclama al Govern espanyol que compleixi la Llei d'actualització de la Seguretat Social, de 2011, segons la qual havia de presentar en el termini d’un any un projecte de llei que reconegués el temps de servei militar obligatori, o de prestació social substitutòria, per a la pensió de jubilació. Aquest compromís de compensar la interrupció de la cotització degut a la mili ha estat reiteradament ajornat als pressuposts generals de l'Estat i la situació es repetiria un any més segons l'esborrany de 2017.

Actualment el servei militar només es computa en cas de jubilacions anticipades o parcials amb el màxim d'un any, mentre que en el cas dels funcionaris s'ha d'haver fet la mili després de l'ingrés a Funció pública o bé haver excedit el període obligatori, cas aquest darrer que a efectes pràctics només afecta els militars o alumnes d'escoles i acadèmies militars.

Des d'UOB denunciam la manca de paraula del Govern espanyol i la discriminació de que són objecte els treballadors de la funció pública, i reclamam que es retiri dels pressuposts generals de l'estat de 2017 la disposició que ajorna un any més el compliment de la Llei.

Ens demanam quina mena d'estat és aquest que no té en compte per a la jubilació els mesos o anys dels ciutadans als quals va obligar, sota pena de càstigs molt severs, a fer feina per a l'exèrcit o per a la societat.

Unió Obrera Balear