Bústia Covid-19

Cerca en aquest blog

dijous, 21 de desembre de 2017

Plantilles orgàniques 2018-2019


A la mesa sectorial de dimecres, 20 de desembre es van presentar les plantilles orgàniques globals per al curs 18-19, que podeu veure a la fotografia. Es preveu que les plantilles i vacants per centre es publiquin al BOIB el 16 de gener.

Des d'UOB ens vam oposar als criteris de plantilla perquè es basen en els desdoblaments imposats per la LOMCE, no inclouen hores per a preparació d'ACIs i coordinació amb els departaments d'Orientació ni consoliden places de FOL amb menys de sis grups assignats, necessàries perquè els docents també es fan càrrec de matèries com Empresa i iniciativa emprenedora.

Segons van explicar els representants de Personal Docent, les plantilles s'han elaborat consultant les direccions dels centres, que no sempre han acabat donant el vist-i-plau, i Inspecció les ha contrastades i validades. En total hi ha 238 places noves més de plantilla orgànica i en tres anys s'haurien generat 600 places noves. Han destacat que d'equips de suport n'hi ha el doble que l'any passat.

A FP depenen de la consolidació progressiva dels nous cicles. Els 180 aprovats a les oposicions d'enguany ocuparan part de les 900 vacants de plantilla orgànica buides a secundària. Hi ha 15 docents en expectativa i 3 o 4 que no poden accedir a una plaça definitiva per manca de certificat de català.

A primària el 93% dels docents són de plantilla orgànica. Hi ha 54 places més, 706 vacants i no hi ha docents en expectativa.