Bústia Covid-19

Cerca en aquest blog

divendres, 5 d’octubre de 2018

Planificació es desentén dels 29 CEIP de Palma amb amiantDavant la notícia publicada a Última Hora el passat 2 d'octubre amb el titular "Alumnos y amianto: fin de la convivència", segons la qual "Educació prevé para el final del próximo verano la retirada de todo el fibrocemento", des d'UOB Ensenyament insistim en reclamar a la Direcció General de Planificació que informi sobre els 29 centres de Palma amb amiant inclosos a l'informe de l'Ajuntament de Palma de 3 d'abril de 2014, que la Conselleria continua sense reconèixer i en els quals el Pla d'infraestructures no hi preveu intervenir.

UOB va presentar aquesta pregunta a Educació el 23 de maig de 2016 i encara no tenim resposta. Adjuntam relació dels 29 centres al final d'aquesta nota.

Per altra banda, segons vam saber l'octubre de l'any passat, en algun centre educatiu de Mallorca s'havia optat pel segellat de l'amiant en lloc de la retirada del material, una solució més econòmica però que requereix la senyalització de la zona advertint de la presència de fibrociment i inspeccions periòdiques per garantir-ne el bon estat. Per això el 23 d'octubre de 2017 vam demanar a l'IBISEC:
 • En quins centres educatius i en quins elements l'IBISEC ha optat pel segellat del fibrociment i per quin motiu s'ha decidit aquesta solució.
 • Quin pla de revisions i inspeccions s'ha previst i si s'ha senyalitzat la zona advertint de la presència d'amiant.
A hores d'ara tampoc no en tenim resposta. Segons publica avui el diari Última Hora, el director general de Planificació, Antonio Morante, es desentén de l'informe de Cort i diu que ja no hi ha centres amb amiant segellat:

 UH, 5.10.2018

Continuarem informant.

CENTRES AMB AMIANT SEGONS INFORME DE L'AJUNTAMENT DE PALMA NO RECONEGUTS PER LA CONSELLERIA:
 1. CEIP Aina Moll i Marquès
 2. CEIP Alexandre Rosselló
 3. CEIP Camilo J. Cela
 4. CEIP Can Pastilla
 5. CEIP Casablanca
 6. CEE Son Ferriol
 7. CEIP Coll d'en Rabassa
 8. CEIP Escola Graduada
 9. CEIP Establiments
 10. CEIP Felip Bauçà
 11. CEIP Gènova
 12. CEIP Jafuda Cresques
 13. CEIP Joan Miró
 14. CEIP La Soledat
 15. CEIP Maria Antònia Salvà
 16. CEIP Marian Aguiló
 17. CEIP Màxim Alomar
 18. CEIP Pràctiques
 19. CEIP Rafal Nou
 20. CEIP Sant Jordi
 21. CEIP Santa Catalina
 22. CEIP Santa Isabel
 23. CEIP S'Aranjassa
 24. CEIP Secar de la Real
 25. CEIP So n'Anglada
 26. CEIP Son Rullan
 27. EI Son Rullan
 28. CEIP Verge de Lluc
 29. CEIP Vivero