Bústia Covid-19

Cerca en aquest blog

dimarts, 2 de juliol de 2019

UOB denuncia que fitxar als centres educatius no reconeix les hores extra dels docentsCOMUNICAT DE PREMSA

Unió Obrera Balear, sectorial d'Ensenyament, s'oposa a l'obligatorietat de fitxar als centres educatius per injust i innecessari. Injust, perquè no es reconeixeran les hores extra que feim a casa preparant i corregint exàmens, preparant material de classe o fent formació permanent fora de l'horari laboral, per altra banda de pagament i en mans de determinats sindicats per la manca d'oferta de l'administració. I innecessari, perquè si els docents no som al centre o arribam tard se sap tot d'una, s'hagi fitxat o no, perquè la classe queda sense professor.

El decret estatal que obliga a fitxar a la feina, que s'ha anunciat amb la finalitat de fer aflorar hores extra, en el nostre cas no té cap sentit. Si els docents únicament complíssim l'horari oficial, sense les hores extra que ara feim sense cobrar, col·lapsaríem el sistema educatiu. Consideram humiliant aquesta mesura imposada per Educació, que al mateix temps ens obliga a fer classes en barracons, amb ràtios il·legals, sense haver recuperat els horaris lectius anteriors a les retallades, ni cobrar els mesos d'estiu dels interins, entre altres greuges.

UOB es va manifestar en contra a la mesa sectorial d'ahir dilluns, després d'una consulta als afiliats amb un resultat contundent. La resta de sindicats no es va oposar a l'obligació de fitxar, una mesura que la Conselleria d'Educació i Universitat no imposa als catedràtics de la UIB com el senyor Martí March. 

Des d'UOB reclamam l'Estatut del Docent, una reivindicació històrica que cap govern de l'Estat ha volgut afrontar i que hauria de regular les condicions de feina dels docents de forma justa, i farem costat a tots els docents que facin una desobediència activa a la imposició de fitxar

Palma, 2 de juliol de 2019