Retem comptes

Cerca en aquest blog

dimarts, 19 de novembre de 2019

Pressupost educatiu i nòmines, sota mínims!


Circular 158/2019

A la reunió de divendres passat el conseller Martí March també es va referir al pressupost educatiu. Es va remetre a la nota de premsa publicada per la Conselleria, que podeu veure AQUÍ. Pel que fa a la davallada del pressupost per a infraestructures, de 35 a 31,5 milions, va destacar que han pogut arribar a aquesta quantitat gràcies als 13 milions de l'ecotaxa. És evident que amb aquests doblers ens esperen barracons, horaris lectius abusius, ràtios disparades i il·legals, fons social de tercera, etc., per estona.

Pel que fa a la pujada d'un 2% dels salaris, acordada l'any passat pels sindicats estatals i el Govern espanyol, queda per veure si apareixerà als pressuposts estatals pendents d'aprovar. La Conselleria diu que tampoc no poden actualitzar els complements de tutoria, cap de departament, equips directius, etc. mentre no sàpiguen de quins doblers disposaran.

Recordem que els increments salarials que hem tornat a percebre des de 2016 només empaten amb prou feines amb l'IPC des de l'any passat, i de cap manera compensen el cost de la insularitat en habitatge, transport, productes bàsic de consum, etc.:

(1) Ministerio de Hacienda (2) ine.es (3) Gener-novembre
(4) Previsió Acord 2018 govern espanyol i sindicats estatals.

Recordem també que segons les balances fiscals del Ministerio de Hacienda, el 14,20% del PIB balear se'n va cap a Madrid via imposts i ja no torna. Amb les dades actuals del PIB, això suposa uns 4.200 milions d'euros anuals!