Retem comptes

Cerca en aquest blog

dilluns, 16 de març de 2020

UOB denuncia que inspecció educativa obliga els docents a desplaçar-se entre illesCOMUNICAT DE PREMSA

Unió Obrera Balear, sectorial d'Ensenyament, denuncia que els docents que s'han trobat en una altra illa quan s'ha decretat l'estat d'alarma, reben pressions dels inspectors perquè es traslladin a l'illa on tenen la plaça. Aquests pressions xoquen frontalment amb la consigna general de quedar a casa, evitar desplaçaments i no viatjar si no és per força major, i amb les darreres instruccions d'Educació segons les quals no s'ha de fer acte de presència als centres educatius.

Pel que fa a l'ordre d'Educació d'estar a disposició del centre, les pressions d'inspecció tampoc no tenen cap sentit perquè es pot complir per telèfon, via telemàtica, etc. Reclamam a la Conselleria d'Educació que insti immediatament el Departament d'Inspecció a rectificar la seva actuació i depuri les responsabilitats que corresponguin. En cas contrari, Unió Obrera Balear emprendrà les accions legals que consideri oportunes.

Igualment, insistim a exigir que no s'obligui els equips directius a presentar-se als centres educatius i que el tancament sigui total, atès que és evident que els seus membres corren tant de perill de contagiar-se com qualsevol altre treballador.

Palma, 16 de març de 2020