Retem comptes

Cerca en aquest blog

dimarts, 30 de juny de 2020

UOB acusa el conseller March de burlar-se dels docentsCOMUNICAT DE PREMSA

Unió Obrera Balear, sectorial d'Ensenyament, acusa el conseller d'Educació, Martí March, de burlar-se dels docents i els seus representants sindicals per la manera com ha duit a la mesa sectorial d'avui dimarts les instruccions de prevenció per al proper curs.

El document s'havia de tractar a la Comissió paritària de riscos laborals d'ahir dilluns, però la Conselleria el va fer caure de l'ordre del dia. Posteriorment, el gabinet del conseller no ens el va voler facilitar i ens va dir que se'ns lliuraria a la mesa sectorial. Avui hem rebut l'esborrany de 71 pàgines dues hores abans de la mesa, i per acabar-ho de rematar el conseller l'ha presentat abans en roda de premsa. Arran d'aquest escàndol majúscul, avui a les 11,42 el conseller ha convocat nova mesa sectorial per al proper dijous. Davant aquest cúmul de burles i manques de respecte als docents, UOB ha abandonat la mesa d'avui atès, per altra banda, que l'objecte de la mateixa era la "presentació" del document i es descartava la negociació. UOB estudia les demandes judicials a què pugui donar lloc l'actuació de la Conselleria.

UOB denuncia la manca de mesures reals de prevenció per al proper curs, que necessàriament han de passar per la contractació de docents per disminuir ràtios, moltes de les quals superen els màxims legals des de fa anys, i per l'habilitació d'espais per desdoblar grups. En lloc d'aquestes solucions elementals, que precisen d'una inversió econòmica que cal reclamar a l'Estat espanyol, el conseller March ens continua receptant resignació, submissió i que ens estrenyem el cinturó.

Palma, 30 de juny de 2020


dbalears.cat, 1.7.2020

Ara, 1.7.2020


 UH, 1.7.2020

 DM, 1.7.2020